Tijdelijk verkeersreglement voor Replay Festival : Op zaterdag 30 april vindt de vijfde editie van het Replay Festival plaats op de evenementenweide van het Netepark. De organisatie verwacht tussen de 6.000 en de 7.000 bezoekers. Om het verkeer in goede banen te leiden, doet de Olympiadelaan van zaterdag 30 april om 10 uur tot zondag 1 mei om 2 uur dienst als als kiss-and-ride-zone. Op de Oud-Strijderslaan en de Cardijnlijn (tussen Sint-Jobsstraat en Netelaan) worden gratis parkings ingericht. Van vrijdag 29 april om 14 uur tot zondag 1 mei om 2 uur geldt er een parkeerverbod op de Olympiadelaan, Vorselaarsebaan, Oud-Strijderslaan en Cardijnlaan. Wilt u meer weten over het festival, kijk dan op www.replayfestival.be.

Kermis in Morkhoven

Van zondag 8 tot dinsdag 10 mei staat de meikermis op het dorpsplein in Morkhoven. Op zondag is de kermis open vanaf 14 uur, op maandag en dinsdag vanaf 17 uur. Zangkoor Cum Amore houdt op zondag 8 mei vanaf 9 uur een dorpscafé open in het Dorsphuis (Dorp 1). Iedereen is van harte welkom voor een drankje en een babbel. U kunt er onder meer een glas Steursbier drinken.

Jazz in Thals

Op zondag 15 mei vindt de tweede editie van Jazz in Thals plaats. Verschillende jazzartiesten uit binnen- en buitenland geven het beste van zichzelf in acht cafés in het centrum van Herentals. De deelnemende cafés zijn Den Brigand, De Zalm, Unico, De Max, Club Human, Druyts, 't Theater en JC 2200. De optredens beginnen om 21 uur en eindigen om 1 uur. De toegang is gratis.

Vanaf 19 uur kunt u op de Grote Markt terecht voor een lekkere en gezonde hap. Om plaats te maken voor dit foodtruck eiland geldt er van 15 uur tot 2 uur een parkeerverbod op het zuidelijke deel van de Grote Markt (tussen Kerkstraat en Lakenhal). Meer informatie over het festival en de artiesten vindt u op www.jazzinthals.be.

Subsidies voor lokalen van jeugdverenigingen

Het stadsbestuur ondersteunt de Herentalse jeugdverenigingen met verschillende subsidies voor het onderhoud of de bouw van hun lokalen. Zo kent het college van burgemeester en schepenen een subsidie van 35.000 euro toe aan Scouts en Gidsen Reynaert-Adinda voor de bouw van nieuwe lokalen aan Wijngaard 10. De vereniging krijgt hiervoor ook een renteloze lening van 190.000 euro van de stad. Chiro Morkhoven krijgt een subsidie van 10.036,77 euro voor de renovatie van hun keuken. Ten slotte kent het college ook een subsidie van 174,17 euro toe aan het Jeugd Rode Kruis voor de keuring van hun brandblusapparaten.

Ontvangst kampioenenploegen van de Herentalse IJshockeyclub

De Herentalse IJshockey Club (HYC) sleepte het afgelopen seizoen 4 titels in de wacht. HYC won de Beker van België, werd Belgisch kampioen en was de winnaar in de BeNeLeague. Ook de jongeren van de U14-ploeg behaalden de eerste plaats in de Belgische competitie. Het stadsbestuur ontvangt de kampioenenploegen op zaterdag 23 april om 19 uur de Lakenhal.

Provinciaal kampioenschap wielrennen voor nieuwelingen

Wielersportclub (WSC) Watervoort organiseert op zaterdag 7 mei een provinciaal kampioenschap wielrennen voor eerste- en tweedejaarsnieuwelingen. Het college van burgemeester en schepenen ondersteunt dit evenement en schenkt zes trofeeën voor de prijsuitreiking.

Jogging Herentals-Tielen

Op zondag 19 juni organiseert vzw Tjak een jogging van Herentals naar Tielen. De gewone jogging van 14 kilometer start rond 13 uur op het parkeerterrein van het sportcentrum Sport Vlaanderen aan de Vorselaarsebaan. Rond 13.20 uur start de halve marathon. De politie zorgt voor begeleiding.